Severná Kórea vypálila dve rakety krátkeho doletu

NETKY.SK • 3 Marec 2014, 08:55 • 2 min
Severná Kórea vypálila dve rakety krátkeho doletu

SOUL - Severná Kórea odpálila do mora pri východnom pobreží Kórejského polostrova dve raketové strely krátkeho doletu.

slovakia

left justify in out

Oznámila to dnes juhokórejská tlačová agentúra Jonhap, ktorá citovala juhokórejské ministerstvo obrany. Minulý týždeň komunistická Kórea testovala v rovnakej oblasti štyri rakety krátkeho doletu, informovala agentúra Reuters. Podrobnosti o type odpálených rakiet neposkytla.


Podľa agentúry Jonhap išlo zrejme o modely Scud-C, ktoré preleteli asi 500 kilometrov a boli odpálené z východného pobrežia. S týmto doletom by mohli zasiahnuť ciele v Južnej Kórei či Japonsku.

Juhokórejské ministerstvo obrany uviedlo, že rakety Scud sú zvyčajne odpálené z mobilných odpaľovacích rámp, ktoré je možno aktivovať s minimálnou prípravou.

Severná Kórea testuje raketové strely pravidelne v rámci vojenských cvičení. Nedávno sa začali výročné spoločné cvičenia amerických a juhokórejksých síl, ktoré Severná Kórea odsudzuje ako "prípravy na vojnu".



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies