Severná Kórea vykonala skúšku striel krátkeho doletu

NETKY.SK • 26 Jún 2014, 12:21 • 2 min
Severná Kórea vykonala skúšku striel krátkeho doletu

SOUL - Severná Kórea uskutočnila dnes skúšku troch striel krátkeho doletu, ktoré vystrelila do vôd pri svojom východnom pobreží. Informovali o tom juhokórejské médiá.

slovakia

left justify in out

Juhokórejské ministerstvo obrany bezprostredne správy tlačovej agentúry Jonhap a televízie YTN nepotvrdilo. Takéto skúšky nie sú pre Severnú Kóreu nezvyčajné, tento rok už vykonala sériu testov rakiet a delostrelectva, uviedla agentúra AP.

 

Ani jedna z dvoch správ neuvádzala svoje zdroje a nie je jasné, aké strely KĽDR odpálila.

 

Ak sa nové skúšky potvrdia, prichádzajú v mimoriadne napätom čase vo vzťahoch oboch krajín na Kórejskom polostrove. Severná Kórea sa nedávno vyhrážala juhokórejskej prezidentke Pak Kun-hje, ktorú označila za prostitútku, a Južná Kórea pohrozila útokom na KĽDR v prípade provokácií. Rozšírili sa tiež dohady, že Pchjongjang sa pripravuje na svoju štvrtú jadrovú skúšku.

 

Kórejský polostrov je stále technicky vo vojnovom stave, pretože kórejská vojna v rokoch 1950-53 sa skončila prímerím, nie mierovou zmluvou.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies