Severná Kórea varuje: Nebezpečenstvo jadrovej vojny je extrémne vysoké!

NETKY.SK • 9 Júl 2017, 10:46 • 2 min
Severná Kórea varuje: Nebezpečenstvo jadrovej vojny je extrémne vysoké!

SOUL - Nebezpečenstvo jadrovej vojny medzi Spojenými štátmi a komunistickou Kórejskou ľudovodemokratickou republikou (KĽDR) je "extrémne vysoké" a piatkové cvičenie amerického letectva na území Južnej Kórei bolo "nezodpovednou vojenskou provokáciou", napísala v nedeľu severokórejská tlačová agentúra KCNA, ktorej vyhlásenia tradične bezvýhradne reflektujú oficiálne stanoviská severokórejského režimu.

slovakia

left justify in out

KĽDR týmto ostrým vyhlásením reagovala na vojenské cvičenie, počas ktorého dva americké bombardéry zhodili v piatok v cvičnom priestore na území Južnej Kórei dve nefunkčné bomby. Na cvičení sa zúčastnili aj americké, juhokórejské a japonské stíhačky a jeho konanie narýchlo dohodli lídri zúčastnených krajín na summite G20 v Hamburgu.

Zo strany USA, Južnej Kórey a Japonsko šlo o reakciu na severokórejský test medzikontinentálnej balistickej strely, ktorá by mohla doletieť až na územie USA. Severokórejská raketa Hwasong-14 letela v utorok do vzdialenosti asi 930 kilometrov a dopadla v Japonskom mori, test sa odohral - podľa mnohých symbolicky - v deň osláv amerického Dňa nezávislosti.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katka Štefunková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies