Severná Kórea urazila Johna Kerryho: Divý pes s odporne dlhou a pretiahnutou čeľusťou

NETKY.SK • 20 August 2014, 10:48 • 2 min
Severná Kórea urazila Johna Kerryho: Divý pes s odporne dlhou a pretiahnutou čeľusťou

SOUL - Severná Kórea podnikla dnes ďalší osobný útok na popredného politického predstaviteľa a tentoraz nazvala amerického ministra zahraničných vecí Johna Kerryho "divý pes s odporne dlhou a pretiahnutou čeľusťou". Píše o tom agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Dnešný slovný útok Národného výboru obrany KĽDR, najvyššieho severokórejského vládneho orgánu, je najnovšou spomedzi množstva urážok voči americkým a juhokórejským lídrom. Štátne médiá v tejto chudobnej izolovanej krajine nazvali prezidenta Baracka Obamu "opica" a juhokórejskú prezidentku Pak Kun-hje "prostitútka".

 

Neidentifikovaný člen výboru opísal Kerryho ako "vlka s maskou ovce", ktorý sa podieľa na amerických plánoch vpadnúť do Severnej Kórey.

 

 Predstaviteľ tiež kritizoval Kerryho vyjadrenia o ľudských právach v Severnej Kórei a jej programoch na vývoj zbraní.

 

Juhokórejskí aktivisti často využívajú na protivládnych zhromaždeniach obrázky, znázorňujúce severokórejského vodcu Kim Čong-una ako ošípanú.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona