Severná Kórea tlačí na jadrové tlačidlo a ide na Olympijské hry

NETKY.SK • 3 Január 2018, 20:11 • 2 min
Severná Kórea tlačí na jadrové tlačidlo a ide na Olympijské hry

PCHJONGJANG - Kim Čong-un začal Nový rok so sériou senzačných vyhlásení. Severokórejský vodca vyhlásil, že teraz má jadrové tlačidlo a severokórejský tím pôjde na Olympijské hry do Pchjongjangu. Informuje vesti.ru

slovakia

left justify in out

V prvý deň roku 2018 severokórejský národ, a spolu s ním aj celý, svet počuli ako znie hlas vodcu- vnuk vecného prezidenta KĽDR zhrnul hlavné výsledky minulého roku.

 

"Celé územie kontinentálnej časti Spojených štátov sa nachádza v oblasti pôsobenia nášho jadrového útoku. Jadrové tlačidlo je vždy u mňa na stole. USA by si mali jasne uvedomiť, že to nie sú vyhrážky, ale skutočnosť," vyhlásil Kim Čong-un. "Náš raketový program je zameraný na ochranu proti agresívnej politike Spojených štátov," dodal severokórejský vodca.

 

Okrem toho, v novoročnom prejave on otvorene povedal o pripravenosti k dialógu a zmiereniu s Južnou Korejou. "Zimné Olympijské hry v Južnej Kórei budú dobrou príležitosťou. Úprimne dúfame, že hry budú úspešné a sme pripravení podniknúť rôzne kroky, vrátane odoslania našej delegácie. Úradníci oboch štátov sa musia urýchlene stretnúť, aby prediskutovali takúto možnosť," poznamenal Kim Čong-un. 

 

V Soule už na to reagovali. "Vítame novoročný prejav Kim Čong-una, v ktorom on vyjadril ochotu poslať delegácii na Olympijské hry do Pchjongjangu, a taktiež jeho návrh na rokovania o zlepšovaní vzťahov medzi našimi krajinami," vyhlásil oficiálny zástupca administratívy prezidenta Južnej Kórei Pák Sú Hyun. Avšak hlavne spojenci Soulu v tejto otázke - Washington a Tokio - o rokovaniach stále nemajú záujem.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona