Severná Kórea: Spojené štáty nám ponúkli potravinovú pomoc za odzbrojenie

NETKY.SK • 12 Január 2012, 10:44 • 2 min
Severná Kórea: Spojené štáty nám ponúkli potravinovú pomoc za odzbrojenie

Severná Kórea: Spojené štáty nám ponúkli potravinovú pomoc za odzbrojenie

slovakia

left justify in out

img

Severná Kórea dnes oznámila, že Spojené štáty jej ešte pred úmrtím vodcu Kim Čong-ila ponúkli poskytovanie potravinovej pomoci, ak Pchjongjang zastaví svoj program obohacovania uránu.
Severná Kórea dnes nahnevane reagovala na ponuku, pričom hovorca ministerstva zahraničných vecí obvinil Washington zo "spolitizovania" potravinovej pomoci.
Tieto vyjadrenia boli zverejnené v čase, keď mladý syn zosnulého vodcu Kim Čong-un pracuje na upevňovaní svojej moci v postavení lídra krajiny, ktorú trápi potravinová kríza a patová situácia v jadrových rozhovoroch.
Tlačová agentúra Associated Press (AP) pred úmrtím Kim Čong-ila informovala, že Spojené štáty sa chystajú oznámiť, že Severnej Kórei darujú dôležitú dodávku potravinovej pomoci. Dar mal nasledovať do niekoľkých dní od dohody o pozastavení obohacovania uránu.
Severná Kórea (KĽDR) uviedla, že Washington predložil ponuku na potravinovú pomoc počas rozhovorov s Pchjongjangom, ktoré sa začali vlani v júli.
Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies