Severná Kórea šokovala. Na klimatickú konferenciu vyšle svoju delegáciu

NETKY.SK • 22 Október 2021, 11:28 • 2 min
Severná Kórea šokovala. Na klimatickú konferenciu vyšle svoju delegáciu

PCHJONGJANG - KĽDR patrí medzi 11 najzraniteľnejších krajín, ktoré sa nedokážu prispôsobiť klimatickým zmenám.

slovakia

left justify in out

Očakáva sa, že delegácia Severnej Kórey sa zúčastní na klimatickej konferencii OSN, ktorá sa začne koncom mesiaca v škótskom Glasgowe. Vyhlásil to v piatok predstaviteľ juhokórejského Soulu. Informovala o tom agentúra Jonhap.

 

"Pokiaľ viem, severokórejská misia v Británii vysiela delegáciu (na COP26)," uviedol nemenovaný predstaviteľ juhokórejského ministerstva zahraničných vecí. Komunistický režim by mali v Glasgowe zastupovať predstavitelia severokórejského veľvyslanectva v Londýne

 

Agentúra Jonhap napísala, že podľa nedávnej správy amerických spravodajských služieb patrí KĽDR medzi 11 najzraniteľnejších krajín v otázke dôsledkov klimatických zmien v kontexte "neschopnosti" prispôsobiť sa takýmto zmenám. 

 

Mohlo by vás zaujímať: VIDEO: Severokórejskí vojaci ukázali, čo dokážu. To sa len tak nevidí!

 

Plánovaná účasť KĽDR na medzinárodnom podujatí pod záštitou OSN je ďalšou zo série diplomatických aktivít, ktoré Pchjongjang nedávno obnovil po tom, ako sa krajina uzatvorila v dôsledku pandémie koronavírusu.

 

Od vypuknutia epidémie v Číne Severná Kórea zaviedla vysoko reštriktívne opatrenia, čo viedlo k tomu, že mnohé krajiny prevádzkujúce diplomatické misie v Pchjongjangu odtiaľ stiahli svojich diplomatovKľúčové podujatie v Glasgowe sa začne 31. októbra a potrvá do 12. novembra.

 

Od konferencie COP26 sa očakáva zhodnotenie globálnych záväzkov v oblasti klímy a zabezpečenie dosiahnuteľnosti cieľov Parížskej klimatickej dohody z roku 2015.

 

Prečítajte si tiež: VIDEO: Kim Čong-un označil USA za klamárov a nepriateľov. Odmietol spoločné rokovanie



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies