Severná Kórea sa ohradila voči sankciám USA: Môžu vraj zablokovať denuklearizáciu

NETKY.SK • 17 December 2018, 06:51 • 2 min
Severná Kórea sa ohradila voči sankciám USA: Môžu vraj zablokovať denuklearizáciu

SOUL - Severná Kórea odsúdila v nedeľu Spojené štáty za ich najnovšie sankčné opatrenia a varovala, že takýto postup Washingtonu by mohol "navždy zablokovať cestu k denuklearizácii Kórejského polostrova".

slovakia

left justify in out

Varovanie prišlo niekoľko dní po tom, ako USA oznámili, že uvaľujú sankcie na troch vysokopostavených severokórejských predstaviteľov v súvislosti s porušovaním ľudských práv.

 

K sankcionovaným patrí Čche Rjong-he, ktorý je považovaný za pravú ruku vodcu KĽDR Kim Čong-una. Vyhlásenie ministerstva zahraničných vecí zverejnené oficiálnou tlačovou agentúrou KCNA vyzdvihuje amerického prezidenta Donalda Trumpa za úsilie zlepšiť vzťahy s Pchjongjangom, dodáva však, že rezort diplomacie Spojených štátov "má v úmysle doviesť vzťahy medzi KĽDR a USA späť do minuloročného stavu".

 

img

Zdroj: SITA

 

Trump a Kim Čong-un sa na historickom summite v Singapure v júni tohto roka bez bližších podrobností dohodli na denuklearizácii Kórejského polostrova.

 

img

Zdroj: SITA

 

Odvtedy však sotva došlo k pokroku, keď Washington zdôrazňuje, že zachová sankcie voči Severnej Kórei, pokým sa úplne a overiteľne nezbaví jadrových zbraní.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona