Severná Kórea potrebuje potravinovú pomoc, nie politiku

NETKY.SK • 22 Október 2011, 02:08 • 2 min
Severná Kórea potrebuje potravinovú pomoc, nie politiku

Severná Kórea potrebuje potravinovú pomoc, nie politiku - Politika Šéfka humanitárnych operácií OSN Valerie Amosová dnes vyzvala darcov, aby nechali politiku bokom a poskytli peniaze na potravinovú pomoc pre milióny ľudí v Severnej Kórei, ktorí hladujú kv

slovakia

left justify in out

img

Šéfka humanitárnych operácií OSN Valerie Amosová dnes vyzvala darcov, aby nechali politiku bokom a poskytli peniaze na potravinovú pomoc pre milióny ľudí v Severnej Kórei, ktorí hladujú kvôli nedostatku jedla.
Zástupkyňa generálneho tajomníka OSN Amosová výzvu zopakovala na záver svojej päťdňovej cesty po Severnej Kórei. Uviedla, že milióny obyvateľov v izolovanej komunistickej krajine potrebujú pomoc, ako vyplýva z údajov OSN a z toho, čo videla na vlastné oči. Amosová si počas návštevy KĽDR (Kórejskej ľudovodemokratickej republiky) prezrela farmy a nemocnice.
OSN požiadala v apríli tohto roka o 218 miliónov dolárov pomoci, ale žiadosť zostala zväčša nevypočutá. USA neposkytli podporu sčasti aj preto, že severokórejská vláda nedodržala svoje sľuby týkajúce sa jadrového odzbrojenia.
Amosová vyhlásila, že potravinová pomoc by sa mala poskytnúť, pretože vychádza z potreby ľudí, a nie z politiky ich vlády.

Zdroj: TASR/AP



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona