Severná Kórea poslala naspäť zadržaný juhokórejský čln

NETKY.SK • 27 Október 2017, 19:47 • 2 min
Severná Kórea poslala naspäť zadržaný juhokórejský čln

SOUL - Pchjongjang poslal späť juhokórejský rybársky čln s posádkou, ktorý zadržal takmer pred týždňom za prekročenie východnej námornej hranice medzi oboma Kóreami. Informovala o tom v piatok agentúra DPA.

slovakia

left justify in out

Pobrežná stráž Južnej Kórey eskortovala rybársky čln a jeho desaťčlennú posádku v piatok večer do prístavu mesta Sokčcho na východnom pobreží polostrova, oznámila juhokórejská agentúra Jonhap citujúc pobrežnú stráž. Tento čln zadržali v sobotu 21. októbra na svitaní, keď, ako tvrdí Pchjongjang, "ilegálne vnikol" do severokórejských vôd. Posádka zámerne vnikla do vôd KĽDR za účelom rybolovu, ale "poctivo sa priznala k trestnému činu, opakovane sa ospravedlnila a požiadala o zhovievavosť", vyhlásila oficiálna severokórejská tlačová agentúra KCNA.

 

Severokórejské médiá uviedli, že rozhodnutie prepustiť čln a jeho posádku bolo motivované humanitárnymi dôvodmi. Podľa expertov nie je jasné, či gesto Severnej Kórey odzrkadľuje jej úmysly zlepšiť vzťahy so Soulom, ktoré sú v súčasnosti mimoriadne napäté.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona