Severná Kórea ponúka zahraničným turistom vyhliadkové lety nad hlavným mestom

NETKY.SK • 5 November 2015, 13:38 • 2 min
Severná Kórea ponúka zahraničným turistom vyhliadkové lety nad hlavným mestom

SOUL - Severná Kórea ponúka zahraničným turistom vyhliadkové lety vrtuľníkom ponad hlavné mesto Pchjongjang.

slovakia

left justify in out

Prevádzkovanie tejto novej atrakcie sa začne ešte tento mesiac, informovali dnes cestovné kancelárie špecializujúce sa na cesty do tejto izolovanej ázijskej krajiny.

 

Hoci KĽDR nezverejňuje údaje o počte zahraničných návštevníkov, podľa odhadov tam zavíta ročne zhruba 6000 turistov, pričom väčšina z nich prichádza zo susednej Číny, uviedla agentúra Reuters. Turistov bude prepravovať vrtuľník typu Mil Mi-17 vyrobený v bývalom Sovietskom zväze za poplatok v prepočte 180 eur.

 

"Budeme vykonávať oblet 105-poschodového hotela Rjukjong, nízky let ponad rieku Tedong okolo veže Čučche, a získame nádherný pohľad na Štadión 1. mája, najväčšiu stavbu svojho druhu na svete," uviedol Rowan Beard z cestovnej kancelárie Young Pioneer Tours so sídlom v Číne, ktorá organizuje zájazdy do KĽDR.

 

Cestovná kancelária, ktorá pri realizácii tejto iniciatívy spolupracuje so severokórejskou leteckou spoločnosťou Air Koryo, ponúka tiež vyhliadkové lety v sovietskom lietadle An-24. Turistom bude počas približne 40-minútového letu umožnené zhotovovať i fotografie, uviedla ďalšia cestovná kancelária Koryo Tours.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona