Severná Kórea pohrozila reakciou na nový protiraketový systém v Južnej Kórei

NETKY.SK • 11 Júl 2016, 06:59 • 2 min
Severná Kórea pohrozila reakciou na nový protiraketový systém v Južnej Kórei

SOUL/PCHJONGJANG - Severokórejská armáda dnes varovala, že bude reagovať "fyzickými opatreniami" na rozhodnutie Washingtonu a Soulu o umiestnení amerického protiraketového systému THAAD v Južnej Kórei. Informovala o tom agentúra Reuters.

slovakia

left justify in out

Spojené štáty a Južná Kórea v piatok oznámili, že systém THAAD bude použitý ako obrana proti rastúcej hrozbe severokórejských jadrových a balistických rakiet.

 

Ide o najnovšie z opatrení voči KĽDR, ktorá tento rok vykonala svoju štvrtú jadrovú skúšku a odpálila strelu dlhého doletu, čo viedlo k novým prísnym sankciám OSN a sérii ďalších bilaterálnych sankčných opatrení voči izolovanej komunistickej krajine.

 

Severná Kórea sa často vyhráža útokmi na Južnú Kóreu a záujmy USA v Ázii a Tichomorí.

 

Oznámenie o umiestnení systému THAAD, na ktoré rýchlo reagovala ostrým protestom Čína, prišlo deň po tom, ako americké ministerstvo financií uvalilo na severokórejského vodcu Kim Čong-una sankcie za porušovanie ľudských práv. KĽDR to označila za "vyhlásenie vojny" a prisľúbila tvrdú odpoveď.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies