Severná Kórea oznámila test novej riadenej strel

NETKY.SK • 27 Jún 2014, 09:10 • 2 min
Severná Kórea oznámila test novej riadenej strel

SOUL - Severná Kórea dnes oznámila, že úspešne otestovala novú riadenú strelu. Vyjadrenie predstaviteľa Pchjongjangu zverejnila oficiálna severokórejská tlačová agentúra KCNA.

slovakia

left justify in out

Oznam sa pravdepodobne týka štvrtkového vypálenia troch rakiet do mora východne od Kórejského polostrova, napísala dnes juhokórejská tlačová agentúra Jonhap.
      

Severokórejský vodca Kim Čong-un "riadil skúšobné odpálenie novovyvinutých, priekopníckych ultrapresných taktických riadených striel", citovala KCNA predstaviteľa Pchjongjangu.
      

"Skúšobné odpálenie pomohlo kórejskej ľudovej armáde dosiahnuť univerzálny kľúč na to, aby sa všetky útočné prostriedky - vrátane riadených zbraní krátkeho, stredného a dlhého doletu - dostali na ultrapresnú svetovú úroveň, a otvoriť možnosti na maximalizovanie presnosti ich úderu a sily," uvádzalo sa tiež v oznámení.
      

"Kim Čong-un vyjadril veľkú spokojnosť," dodal predstaviteľ. Štvrtkové rakety boli vypálené približne o 10.00 h SELČ a dopadli do medzinárodných vôd, citovala agentúra Jonhap nemenovaného vojenského predstaviteľa. Podľa jeho ďalších slov juhokórejskí odborníci pracujú na identifikovaní typu odpálených rakiet.
      

Toto najnovšie odpálenie riadených striel prišlo v období zvýšeného napätia a intenzívnejších vojenských vyhrážok medzi oboma susednými krajinami, napísala agentúra DPA.

 

Koncom marca došlo k prestrelke pri námornej hranici medzi oboma Kóreami. Pchjongjang uskutočnil v apríli delostrelecké cvičenia s ostrou paľbou a v marci vypálil sériu rakiet, čo sa pokladalo čiastočne za odplatu za spoločné manévre amerických a juhokórejských síl zo začiatku tohto roka.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona