Severná Kórea otestovala raketu odpaľovanú z ponorky

NETKY.SK • 9 Máj 2015, 11:08 • 2 min
Severná Kórea otestovala raketu odpaľovanú z ponorky

SOUL - Severná Kórea v sobotu oznámila úspešnú skúšku balistickej rakety odpaľovanej z ponorky, čo v prípade pravdivosti informácie poukazuje na pokrok v tamojšom zbrojnom programe.

slovakia

left justify in out

Podľa správy oficiálnej Kórejskej ústrednej tlačovej agentúry sa test uskutočnil v prítomnosti vodcu Kima Čong-una, ktorý z pobrežia sledoval, ako "sa balistická raketa vynorila z mora a vzlietla k oblohe zanechávajúc za sebou ohnivú žiaru". Armáda tak "úplne splnila najnovšie vojenské, vedecké a technické požiadavky", uvádza sa v správe, ktorá neobsahuje konkrétny dátum alebo miesto skúšky. Agentúra pritom samostatne informovala o Kimovej návšteve v rybnom kombináte Sinpcho, čo je prístav na východnom pobreží, kde sa nachádza známa ponorková základňa.


Organizácia Spojených národov uvalila na Severnú Kóreu sankcie zakazujúce tamojšiemu režimu vyvíjať alebo využívať technológie balistických rakiet. Severokórejská armáda v piatok pohrozila "neohlásenými cielenými útokmi" proti námorným silám znepriateleného Juhu, ktorý obviňuje z narušenia teritoriálnych vôd pri západnom pobreží Kórejského polostrova. Severná a Južná Kórea sú technicky stále vo vojnovom stave, keďže kórejská vojna z 50. rokov sa skončila len prímerím.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies