Severná Kórea odpálila raketu: Explodovala hneď pri štarte

NETKY.SK • 16 Apríl 2017, 09:07 • 2 min
Severná Kórea odpálila raketu: Explodovala hneď pri štarte

SOUL - Raketa, ktorú sa dnes Severná Kórea pokúsila odpáliť z východného pobrežia krajiny, vybuchla pri odpaľovaní, zhodli sa na tom predstavitelia USA a Južnej Kórey.

slovakia

left justify in out

Bližšie neurčená strela odpálená Kórejskou ľudovodemokratickou republikou (KĽDR) "vybuchla takmer okamžite", potvrdilo Tichomorské velenie americkej armády (USPACOM).

 

Zatiaľ stále nie je jasné, aký typ rakety KĽDR z mesta Sin-pcho (Sinpo) na východnom pobreží odpálila, ale Washington aj Soul usilovne pracujú na tom, aby zistili, o akú raketu išlo.

 

Severná Kórea pravidelne odpaľuje rakety krátkeho doletu, vyvíja však aj strely stredného a dlhého doletu s cieľom zasiahnuť americké jednotky pôsobiace v Ázii, ale aj samotnú americkú pevninu.

 

Neúspešný pokus o odpálenie rakety prišiel len pár hodín predtým, ako lietadlo amerického viceprezidenta Mika Pencea pristálo v Južnej Kórei. Pracovná návšteva Soulu sa okrem iného zameriava na upokojenie spojencov v súvislosti s nedávnymi udalosťami, ktoré Washington označil za severokórejskú agresiu.

 

Napätie na Kórejskom polostrove sa zvýšilo v dôsledku rozvíjania raketového a jadrového programu KĽDR, s čím súvisia i doposiaľ najväčšie spoločné manévre USA a Južnej Kórey či vyslanie údernej skupiny amerických vojenských plavidiel do tohto regiónu.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katka Štefunková

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona