Severná Kórea odpálila do mora sedem rakiet zem-vzduch

NETKY.SK • 13 Marec 2015, 09:10 • 2 min
Severná Kórea odpálila do mora sedem rakiet zem-vzduch

SOUL - Južná Kórea obvinila dnes KĽDR zo skúšobného odpálenia siedmich rakiet krátkeho doletu, informovala agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Predstaviteľ juhokórejského rezortu obrany uviedol, že strely typu zem-vzduch odpálila KĽDR v utorok vo večerných hodinách. Zo západného pobrežia Severnej Kórey rakety doleteli do vôd Japonského mora v blízkosti východného pobrežia Kórejského polostrova.

 

Pchjongjang bežne testuje svoje riadené strely, rakety a delostrelectvo, no posledné raketové skúšky prišli v čase, keď sa Južná Kórea a USA spolupodieľajú na výročných vojenských manévroch.

Severná Kórea označila prebiehajúce cvičenie za "nácvik invázie", zatiaľ čo Soul a Washington zdôrazňujú, že manévre majú výhradne obranný charakter.

 

KĽDR vypálila dve strely krátkeho doletu už v prvý deň vojenského cvičenia začiatkom marca, pričom severokórejskí predstavitelia pohrozili Južnej Kórei a USA "nemilosrdnými" útokmi. Vojenské cvičenie armád oboch krajín má potrvať do konca apríla.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona