Severná Kórea odpálila do mora ďalšie rakety

NETKY.SK • 6 September 2014, 08:33 • 2 min
Severná Kórea odpálila do mora ďalšie rakety

SOUL - Severná Kórea vykonala dnes ďalšiu zo série raketových skúšok: tri strely krátkeho doletu dopadli do mora pri jej východnom pobreží. Oznámila to agentúra Jonhap s odvolaním sa na informácie juhokórejskej armády.

slovakia

left justify in out

Severokórejské rakety boli odpálené z oblasti mesta Wonsan na pobreží Východokórejského zálivu. Do vôd Japonského mora dopadli po zhruba 210-kilometrovom lete. 
      

Bezprostredne nebolo jasné, o aký druh rakiet konkrétne išlo. Juhokórejská armáda však predpokladá, že Pchjongjang použil nový typ taktickej balistickej strely, rovnako ako pri predchádzajúcich skúškach z 14. augusta a 1. septembra. KĽDR tento rok uskutočnila nezvyčajne veľké množstvo raketových skúšok. Najnovší test prebehol pred začiatkom trojdňového sviatku, ktorý sa oslavuje v oboch častiach rozdeleného Kórejského polostrova. Podľa údajov juhokórejskej armády Pchjongjang od začiatku tohto roka vykonal už 19 raketových testov, pri ktorých dovedna odpálil 111 striel. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies