Severná Kórea odpálila do Japonského mora balistickú raketu

NETKY.SK • 1 September 2014, 15:15 • 2 min
Severná Kórea odpálila do Japonského mora balistickú raketu

TOKIO - Severná Kórea odpálila dnes do Japonského mora balistickú raketu s krátkym doletom, informovala agentúra RIA Novosti s odvolaním sa na juhokórejské armádne vedenie.

slovakia

left justify in out

Severokórejčania podľa neho vystrelili raketu z pozície, ktorá leží 60 kilometrov južne od hranice s Čínou. Strela letela 220 kilometrov a dopadla do mora.
      

Rezolúcie OSN pritom zakazujú KĽDR odpaľovať akékoľvek balistické rakety. Severná Kórea však takéto testy ospravedlňuje tvrdením, že má právo na sebaobranu.
      

Severná Kórea sa vyhlásila za jadrový štát v roku 2005. Napriek medzinárodnému nesúhlasu v rokoch 2006, 2009 a 2013 vykonala podzemné jadrové testy.
      

Bezpečnostná rada OSN schválila už celú sériu sankcií namierených proti jadrovému programu KĽDR. Rezolúcie 1718 a 1814 vyzývajú Pchjongjang, aby upustil od jadrových testov a vrátil sa k rokovaniam o zákaze jadrových zbraní na Kórejskom polostrove.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies