Severná Kórea odpálila ďalšiu raketu krátkeho doletu

NETKY.SK • 19 Máj 2013, 11:48 • 2 min
Severná Kórea odpálila ďalšiu raketu krátkeho doletu

SOUL - Severná Kórea odpálila dnes nad Japonským morom ďalšiu raketu krátkeho doletu, už štvrtú od začiatku tohto víkendu. Oznámila to agentúra Jonhap s odvolaním sa nemenovaného predstaviteľa juhokórejskej armády.

slovakia

left justify in out

Bližšie podrobnosti o dnešnom odpálení rakety nie sú známe. V rovnakej oblasti pri východnom pobreží Kórejského polostrova Pchjongjang v sobotu vystrelil tri riadené strely krátkeho doletu, ktoré všetky dopadli do mora. 

Juhokórejskí vojenskí experti sa domnievajú, že išlo o skúšku rakiet krátkeho doletu, aké Pchjongjang vykonáva pravidelne. Generálny tajomník OSN Pan Ki-mun odsúdil sobotňajšie vystrelenie severokórejských rakiet ako provokatívny čin.

Napätie na Kórejskom polostrove sa vystupňovalo koncom minulého roka po tom, ako KĽDR otestovala balistickú raketu dlhého doletu a znovu vo februári tohto roku, keď uskutočnila svoju tretiu jadrovú skúšku.

V posledných týždňoch došlo k miernemu upokojeniu situácie a k slovu sa opäť dostali opatrné pokusy o riešenie sporov prostredníctvom diplomacie.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona