Severná Kórea odpálila ďalšiu neidentifikovanú strelu!

NETKY.SK • 11 Január 2022, 07:01 • 2 min
Severná Kórea odpálila ďalšiu neidentifikovanú strelu!

SOUL - Agentúra Jonhap s odvolaním sa na Zbor náčelníkov štábov informovala o neidentifikovanej strele.

slovakia

left justify in out

Strela bola podľa juhokórejskej armády odpálená do mora medzi Kórejským polostrovom a Japonskom. Podľa JCS bola strela vypálená z územia Severnej Kórey smerom na východ v pondelok okolo 07:27  miestneho času (23:27 SEČ).

 

img

 

Japonská tlačová agentúra Kjódo uviedla, že podľa všetkého dopadla neďaleko výlučnej ekonomickej zóny Japonska. Japonská pobrežná stráž zasa oznámila, že KĽDR údajne odpálila smerom k Japonskému moru predmet podobný balistickej rakete.

 

To, že Severná Kórea pokračuje v odpaľovaní rakiet, japonský premiér Fumio Kišida označil podľa agentúry Reuters za "mimoriadne poľutovaniahodné". Dodal tiež, že Organizácia Spojených národov (OSN) iba ukončila rozhovory ohľadom reakcie na minulotýždňové odpálenie strely, o ktorej Pchongjang tvrdil, že išlo o test hypersonickej kĺzavej rakety. Ako pripomína agentúra Reuters, v pondelok totiž misia USA pri OSN, ku ktorej sa pridalo aj Francúzsko, Írsko, Japonsko, Spojené kráľovstvo a Albánsko, vydala spoločné vyhlásenie, v ktorom odsúdila minulotýždňový raketový test KĽDR.

 

Podľa agentúry AFP Pchjongjang vlani skúšobne odpálil nový typ riadených striel dlhého doletu, balistické rakety priamo z vlaku, či úspešne otestoval novú hypersonickú strelu Hwasong-8. Rezolúcie OSN pritom zakazujú Severnej Kórei uskutočňovať skúšky balistických rakiet, ktoré by mohli v závislosti od svojej konštrukcie niesť aj jadrovú hlavicu. Na túto izolovanú krajinu boli navyše za jej jadrový program uvalené prísne medzinárodné sankcie.

 

img

 

Agentúra AFP tiež pripomenula, že severokórejský vodca Kim Čong-un vo svojom novoročnom príhovore povedal, že z dôvodu "čoraz nestabilnejšej" situácie vo vojenskej oblasti na Kórejskom polostrove a vo svete bude Pchjongjang pokračovať v "posilňovaní kapacít národnej obrany".

 

Prečítajte si: Severná Kórea sa pokúša utajiť verejné popravy!

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies