Severná Kórea odmietla ponuku USA na dohodu o neútočení

NETKY.SK • 12 Október 2013, 10:57 • 2 min
Severná Kórea odmietla ponuku USA na dohodu o neútočení

SOUL - Severná Kórea odmietla návrh na podpísanie dohody o neútočení, ktorú jej minulý týždeň ponúkol minister zahraničných vecí USA John Kerry pod podmienkou, že sa zbaví jadrových zbraní.

slovakia

left justify in out

Hovorca severokórejského výboru národnej obrany vo vyhlásení, ktoré dnes zverejnili oficiálne štátne médiá, uviedol, že Spojené štáty by mali zrušiť sankcie uvalené na KĽDR v reakcii na jej februárovú jadrovú skúšku. Žiada tiež zastavenie "provokácií" ako sú vojenské cvičenia na Kórejskom polostrove, informovala agentúra AP.

Severná Kórea už skôr v priebehu týždňa kritizovala dvojdňové spoločné námorné cvičenia USA, Južnej Kórey a Japonska. Podľa Pchjongjangu ide o súčasť príprav na útok na KĽDR. Spojenci zdôraznili, že cvičenia mali obranný charakter.

Kerry na návšteve Japonska povedal, že dvere rokovaniam so Severnou Kóreou sú otvorené, ak sa vzdá jadrových zbraní a splní medzinárodné požiadavky.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies