Severná Kórea nebude pred rokovaniami s USA čeliť dodatočným podmienkam

NETKY.SK • 12 Marec 2018, 08:29 • 2 min
Severná Kórea nebude pred rokovaniami s USA čeliť dodatočným podmienkam

WASHINGTON - Severná Kórea nebude čeliť pred historicky prvým stretnutím svojho vodcu a prezidenta USA žiadnym dodatočným podmienkam.

slovakia

left justify in out

Uviedli to predstavitelia americkej administratívy. Vyjadrili sa tak po tom, ako americký prezident Donald Trump minulý týždeň prekvapivo potvrdil, že sa stretne so severokórejským lídrom Kim Čong-unom. Takáto schôdzka sa pritom v minulosti považovala za reálnu len za predpokladu rozsiahlych ústupkov zo strany Pchjongjangu.

Stretnutie by sa malo uskutočniť do konca mája, presný dátum ani miesto však zatiaľ nie sú známe. Témou rokovaní bude predovšetkým ukončenie jadrového programu Severnej Kórey.

 

Uzavretá autoritárska krajina sa počas týchto diplomatických snáh zaviazala nepokračovať v jadrových a raketových testoch a ani nekritizovať spoločné americko-juhokórejské vojenské cvičenia.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies