Severná Kórea navrhla spoločné vyšetrovanie útoku hackerov na Sony Pictures

NETKY.SK • 20 December 2014, 14:21 • 2 min
Severná Kórea navrhla spoločné vyšetrovanie útoku hackerov na Sony Pictures

SOUL - Severná Kórea navrhla dnes spoločné vyšetrovanie s USA v prípade útoku hackerov na americkú spoločnosť Sony Pictures, napísala agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Pokiaľ návrh spoločného vyšetrovania Washington odmietne, bude podľa hovorcu severokórejského rezortu diplomacie čeliť "vážnym dôsledkom". Severná Kórea podľa neho vie, ako dokázať, že za tento útok nie je zodpovedná.
      

Podľa medializovaných informácií sa spoločnosť Sony Pictures rozhodla zrušiť premiéru komédie Šialené interview o atentáte na severokórejského lídra. Stalo sa tak po hackerskom útoku skupiny Strážcovia mieru na počítačové siete spoločnosti. Skupina zároveň pohrozila útokmi na všetky americké kiná, ktoré by film premietali.
     

Americký Federálny vyšetrovací úrad (FBI) v piatok oznámil, že má dôkaz o účasti Severnej Kórey na hackerskom útoku. Severná Kórea však obvinenie odmietla.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies