Severná Kórea má vraj novú ponorku schopnú odpaľovať balistické strely

NETKY.SK • 3 November 2014, 07:27 • 2 min
Severná Kórea má vraj novú ponorku schopnú odpaľovať balistické strely

SOUL - Severná Kórea má novú ponorku schopnú odpaľovať balistické rakety. S odvolaním sa na zdroje z prostredia juhokórejskej armády a vlády o tom v nedeľu informovala tamojšia agentúra Jonhap.

slovakia

left justify in out

Nemenovaný zdroj z prostredia vlády v Soule uviedol, že KĽDR vyrobila ponorku zo staršej sovietskej ponorky triedy Golf, ktorá bola vyrobená v roku 1958 a vyradená z prevádzky v roku 1990. "Nová ponorka má dĺžku 67 metrov, šírku 6,6 metrov a výtlak okolo 3000 ton," uviedol zdroj.
      

Prvé správy o ponorke sa objavili v októbri, kedy sa plavidlo podarilo pomocou komerčných satelitných snímok identifikovať v lodenici Sinpo. Tá je hlavným zariadením KĽDR na výrobu ponoriek a zároveň sídlom inštitútu, ktorý je zodpovedný za výskum a vývoj námorných technológií, lodí, ponoriek, ako aj príslušnej výzbroje vrátane rakiet.
      

Severná Kórea v minulosti postavila niekoľko experimentálnych ponoriek a je možné, že do tejto kategórie spadá aj tá najnovšia, uviedla 21. októbra agentúra RIA Novosti.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies