Severná Kórea má v úmysle rozvíjať vzťahy s Ruskom a Čínou.

NETKY.SK • 9 Január 2021, 13:41 • 2 min
Severná Kórea má v úmysle rozvíjať vzťahy s Ruskom a Čínou.

TOKIO, 9. január. /TASS/. Líder KĽDR taktiež označil USA za úhlavného nepriateľa Pchjongjangu a vyhlásil, že krajina by mala pokračovať v rozvoji svojho jadrového arzenálu. Informovala v sobotu Kórejská centrálna telegrafná agentúra.

slovakia

left justify in out

          Predseda štátnej rady KĽDR Kim Čong-un na ôsmom kongrese Kórejskej strany, ktorý sa otvoril 5. januára, oznámil, že jeho krajina plánuje rozvíjať vzťahy s Ruskom a Čínou.

 

         Kim Čong-un tiež vyhlásil, že Washington je hlavným nepriateľom Pchjongjangu. Líder krajiny poznamenal, že politika USA voči KĽDR zostáva nezmenená bez ohľadu na to, kto stojí na čele washingtonskej administratívy,

 

 

         Kim Čong-un dodal, že USA môžu zlepšiť vzťahy s republikou iba vtedy, keď sa vzdajú svojich „nepriateľských zámerov“. Zdôraznil tiež, že Pchjongjang by mal pokračovať v rozvoji svojho jadrového arzenálu, ubezpečil však, že KĽDR použije jadrové zbrane, iba ak na ňu ako prvý zaútočia nepriateľské sily.

 

         Okrem toho, Kim Čong-un uviedol, že republika pokračuje v programe vývoja hypersonických zbraní a jadrovej ponorky.

 

                      Medzikórejské vzťahy.

 

         Kim Čong-un uviedol, že vyhliadky na zlepšenie vzťahov s Kórejskou republikou považuje za pochybné.

 

         Je potrebné poznamenať, že vodca KĽDR poukázal, že Soul ignoruje výzvy Pchjongjangu, aby zastavili spoločné manévre s USA a nákup pokrokových zbraní. Podľa Kim Čong-una odmietnutie tohto prístupu juhokórejskými organmi pripraví pôdu pre lepšie medzikórejské vzťahy, ktoré by boli založené na dôvere a zmierení.

 

img

 

 

 

                     Päťročný plán KĽDR.

 

         Kim Čong-un uviedol, že metalurgický a chemický priemysel sú kľúčovými prvkami ekonomického plánu krajiny na nasledujúcich päť rokov.

 

         Líder KĽDR tiež oznámil úlohy prilákať investície, normalizovať výrobu, posilniť poľnohospodársky sektor a zvýšiť počet spotrebného tovaru v krajine. Predseda štátnej rady navyše zdôraznil, že nový päťročný plán odráža potrebu dokončenia formovania štruktúry sebestačnosti národného hospodárstva.



 

Zdroj:    https://go.tass.ru/MZDI

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
ukraina

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona