Severná Kórea hrozí USA odvetou za vojenské cvičenia s jej južným susedom

NETKY.SK • 22 August 2017, 13:08 • 2 min
Severná Kórea hrozí USA odvetou za vojenské cvičenia s jej južným susedom

SOUL - Po začiatku každoročných vojenských cvičení Južnej Kórey a USA, ktoré Severná Kórea považuje za nácvik invázie, uzavretý autoritársky štát tradične vyostril svoju rétoriku.

slovakia

left justify in out

Armáda Severu v utorok vo vyhlásení uviedla, že Spojené štáty budú za cvičenia čeliť "neľútostnej odvete a potrestaniu". Stanovisko obviňuje USA tiež z nasadenia nešpecifikovaných "smrtiacich" zbraní a nácviku operácie, ktorej cieľom má byť odstránenie absolutistického vládcu Kim Čong-una.

Rozsiahle spoločné manévre Južnej Kórey a USA sa začali v pondelok a potrvajú do 31. augusta. Pchjongjang počas nich už tradične stupňuje svoju rétoriku a hrozby. Akýkoľvek jednostranný priamy útok zo strany komunistického štátu je však extrémne nepravdepodobný, keďže Spojené štáty Severnú Kóreu vojensky neporovnateľne prevyšujú.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies