Severná Kórea: Hrozba vodíkovou bombou bola myslená "doslova"

NETKY.SK • 26 Október 2017, 13:06 • 2 min
Severná Kórea: Hrozba vodíkovou bombou bola myslená "doslova"

SOUL - Vysokopostavený severokórejský predstaviteľ uviedol pre americkú televíziu CNN, že svet by mal brať "doslova" hrozbu jeho krajiny, že bude testovať jadrové zbrane nad Tichým oceánom.

slovakia

left justify in out

Ri Jong-pchil v Pchjongjangu novinárovi zo CNN povedal, že minulomesačné výroky ministra zahraničných vecí KĽDR Ri Jong-hoa v New Yorku neboli len prázdnymi slovami. Podľa Ri Jong-pchila má minister zahraničných vecí veľmi úzke vzťahy s lídrom KĽDR Kim Čong-unom a pozná jeho myslenie. Takže jeho výroky by mal zvyšok sveta brať vážne.

 

Agentúra DPA pripomína vo štvrtok slová Ri Jong-hoa, že Severná Kórea môže otestovať silné vodíkové bomby v Pacifiku. Vyhlásil to v reakcii na tvrdenie prezidenta USA Donalda Trumpa, že by mohol izolovaný komunistický štát "totálne zničiť".

 

Napätie v regióne sa v minulých mesiacoch zvýšilo po slovných prestrelkách Trumpa a Kim Čong-una a po sérii severokórejských raketových a jadrových skúšok.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
peter bercik

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona