Severná Kórea by mohla byť bohatou krajinou, keby zmenila politiku

NETKY.SK • 4 Január 2018, 11:51 • 2 min
Severná Kórea by mohla byť bohatou krajinou, keby zmenila politiku

TOKIO - Severná Kórea by mala zmeniť smerovanie a vzdať sa svojho jadrového programu a raketových testov, aby sa stala bohatšou krajinou. Vo štvrtok to na novoročnej tlačovej konferencii uviedol japonský premiér Šinzó Abe.

slovakia

left justify in out

Šéf japonskej vlády novinárom povedal, že Tokio pozorne sleduje dopad sankcií na Severnú Kóreu, predovšetkým v zimnom období. Sankcie sa totiž okrem iného týkajú aj uhlia či ropných produktov, ktoré sú najmä v mrazivom počasí vzácnym tovarom.

"Severná Kórea má pracovitých ľudí a je bohatá na nerastné suroviny. Mohli by byť bohatou krajinou, ak by presadzovali správnu politiku," povedal Abe. Zároveň zopakoval, že severokórejské jadrové a raketové programy sú "najvážnejšou hrozbou pre našu národnú bezpečnosť od konca druhej svetovej vojny". Prisľúbil preto, že bude naďalej presadzovať posilňovanie japonskej armády s cieľom zabezpečiť dostatočnú ochranu pred nevypočítateľným susedom.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies