Severná Kórea bez varovania odpálila rakety!

NETKY.SK • 9 Máj 2019, 11:06 • 2 min
Severná Kórea bez varovania odpálila rakety!

KĽDR - V dnešných hodinách krajina odpálila niekoľko neidentifikovateľných striel. S informáciou prišla juhokórejská agentúra Johap.

slovakia

left justify in out

K vypusteniu striel došlo o 16.30 hod. miestneho času. Severná Kórea tak spravila len týždeň po testovaní nových zbraňových systémov. Jednalo sa o strely krátkeho doletu, ktoré boli namierené do Japonského mora. 

 

img

 

Podľa miestnej agentúry KCNA išlo len o "pravidelné testovanie sebaobrenného" vojenského cvičenia. Odborníci sa však domnievajú, že Severná Kórea testuje nový druh raketových striel, ktoré by mohli niesť jadrové hlavice. Navyše sa obávajú aj toho, že tieto testy môžu zmariť plány rokovaní o jadrových zbraniach USA s Južnou Kóreou. prvotné rozhovory už prebehli v rámci februárového summitu prezidenta USA Donalda Trumpa a severokórejského lídra Kim Čong-Una. 

 

img

 

Severná Kórea vyjadrovala svoj nesúhlas na nedávne vojenské cvičenia USA a Južnej Kórey, ktoré prebehli ešte na jar počas minulého roka. Pre upokojenie situácie s KĽDR však tento rok krajiny žiadne spoločné vojenksé cvičenia nepodniknú. 

 

Odpálenie rakiet bolo uskutočnené na základni Sino-ri, ktorá patrí medzi 20 neregistrovaných raketových základní KĽDR rozmiestnených po celej krajine. 

 

Správu budeme aktualizovať.

 

 

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies