Severná Karolína zrušila zákaz sobášov medzi osobami rovnakého pohlavia

NETKY.SK • 11 Október 2014, 07:01 • 2 min
Severná Karolína zrušila zákaz sobášov medzi osobami rovnakého pohlavia

RALEIGH - Federálny súd v americkom štáte Severná Karolína zrušil v noci nadnes štátny zákaz uzatvárania manželstiev medzi osobami rovnakého pohlavia. Podľa agentúry AP sa tak manželstvá osôb s inou ako heterosexuálnou orientáciu môžu začať uzatvárať s okamžitou platnosťou.

slovakia

left justify in out

Podľa rozhodnutia vydaného sudcom obvodného federálneho súdu v Severnej Karolíne Maxom Coburnom je zákaz sobášov medzi osobami rovnakého pohlavia protiústavný aj napriek tomu, že o ňom v roku 2012 rozhodli v referende obyvatelia štátu.

 

"Zákony Severnej Karolíny, zakazujúce manželstvo osôb rovnakého pohlavia, sú protiústavné z hľadiska právneho. Záležitosť, ktorú tento súd prerokúval, nie je záležitosťou ani politickou, ani morálnou. Je to záležitosť právna," uviedol v zdôvodnení svojho rozhodnutia Coburn.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies