Severná a Južná Kórea sa dnes stretnú na rokovaniach o urovnaní napätia

NETKY.SK • 22 August 2015, 09:48 • 2 min
Severná a Južná Kórea sa dnes stretnú na rokovaniach o urovnaní napätia

SOUL - Juhokórejskí predstavitelia dnes oznámili, že v úsilí zmierniť napätie na Kórejskom polostrove sa predpoludním stretnú na rokovaniach so svojimi severokórejskými partnermi. Informovali o tom svetové tlačové agentúry.

slovakia

left justify in out

Rozhovory sa uskutočnia v pohraničnej dedine Pchanmundžom o 18.00 h miestneho času (11.00 h SELČ), čo je 30 minút po vypršaní ultimáta, ktoré dal nedávno Pchjongjang Soulu, aby Južná Kórea odstránila amplióny, cez ktoré vysiela protiseverokórejskú propagandu.

 

Podľa oznámenia oficiálnych miest v Soule budú juhokórejskú stranu na rokovaniach zastupovať prezidentský poradca pre otázky národnej bezpečnosti Kim Kwan-džin a minister pre zjednotenie Hong Jong-pchjo, a za Severnú Kóreu sa dostavia poprední vládni činitelia Hwang Pchjong-so a Kim Jang-gon.

 

Napätie medzi oboma Kóreami sa značne zvýšilo tento týždeň po tom, čo kvôli juhokórejským ampliónom došlo vo štvrtok k delostreleckej prestrelke medzi kórejskými armádami a Severná Kórea dala vzápätí Juhu ultimátum na ukončenie tohto propagandistického vysielania. V "mierovej dedine" Pchanmundžom, kde sa bude dnes rokovať, bola v roku 1953 podpísaná dohoda o prímerí, ktorou sa technicky skončila kórejská vojna.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies