Severná a Južná Kórea odštartovali rozhovory na vysokej úrovni

NETKY.SK • 12 December 2015, 09:45 • 2 min
Severná a Južná Kórea odštartovali rozhovory na vysokej úrovni

KESONG - Severná a Južná Kórea odštartovali v piatok rozhovory na úrovni námestníkov ministrov, ktorých cieľom je zmierniť napätie vo vzájomných vzťahoch. Viceministri dopravy sa stretli v priemyselnom parku v severokórejskom pohraničnom meste Kesong, ktorý spoločne prevádzkujú obe krajiny, informovala agentúra Jonhap.

slovakia

left justify in out

Agenda dvojdňových rokovaní nebola zverejnená. Predpokladá sa však, že sa budú riešiť aktuálne otázky, ako sú ďalšie stretnutia rozdelených kórejských rodín či obnovenie spoločného organizovania turistických výprav na Diamantovú horu (Kumgang) v KĽDR.

 

Vzťahy medzi oboma Kóreami sa opäť zhoršili počas uplynulého leta po tom, ako v dôsledku výbuchu nášľapnej míny pri spoločnej štátnej hranici utrpeli zranenia dvaja juhokórejskí vojaci.

 

Napätie medzi kórejskými republikami sa následne zmiernilo, keď sa ich predstavitelia v auguste dohodli na obnovení úsilia zameraného na zlepšovanie vzťahov, v rámci ktorého sa chceli prinavrátiť aj k rokovaniam na vysokej úrovni.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies