Sever Talianska postihol ďalší silný otras, zrútilo sa niekoľko budov

NETKY.SK • 3 Jún 2012, 22:30 • 2 min
Sever Talianska postihol ďalší silný otras, zrútilo sa niekoľko budov

Sever Talianska postihol ďalší silný otras, zrútilo sa niekoľko budov - Svet Otras zeme s magnitúdou 5,1 zasiahol dnes okolo 21. 20 h SELČ oblasť severného Talianska, ktorú v ostatných dvoch týždňoch postihli dve vlny silných zemetrasení.

slovakia

left justify in out

img

Otras zeme s magnitúdou 5,1 zasiahol dnes okolo 21.20 h SELČ oblasť severného Talianska, ktorú v ostatných dvoch týždňoch postihli dve vlny silných zemetrasení. Informoval o tom taliansky geofyzikálny inštitút. Najnovší otras mal epicentrum pod mestom Novi di Modena v regióne Emilia-Romagna v hĺbke viac ako deväť kilometrov. Túto oblasť postihli 20. a 29. mája zemetrasenia s magitúdami 6,0 a 5,8, pričom zahynulo 24 ľudí a viac ako 14.000 bolo nútených vysťahovať sa zo svojich domovov. Záchvev bol zreteľne cítiť aj v Miláne, ležiacom asi 200 kilometrov severne, ako aj v Bologni a Padove, kde ľudia vybiehali do ulíc, informovala agentúra ANSA. Talianske médiá uviedli, že zvonica v meste Novi di Modena bola zničená a niekoľko budov v okolitých mestách, ktoré boli poškodené predchádzajúcimi otrasmi, sa zrútilo. Žiadna však nebola obývaná a neboli hlásené nové obete.

Zdroj:TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies