Sever Peru postihlo zemetrasenie s magnitúdou 6,0

NETKY.SK • 10 September 2016, 15:06 • 2 min
Sever Peru postihlo zemetrasenie s magnitúdou 6,0

LIMA - Rozsiahlu oblasť v povodí rieky Amazonka na severe Peru postihlo dnes skoro ráno zemetrasenie s magnitúdou 6,0, ale vyskytlo sa vo veľkej hĺbke.

slovakia

left justify in out

Zatiaľ nie sú hlásené žiadne zranenia ani škody, informovala tlačová agentúra AP.

 

Americká geologická služba USGS uviedla, že otrasy boli zaznamenané v oblasti nazývanej Amazónia o 05.08 h miestneho času (12.08 h SELČ). Epicentrum zemetrasenia sa nachádzalo 50 kilometrov severne od džungľového mesta Moyobamba a vyskytlo sa veľmi hlboko, približne 114 kilometrov pod zemským povrchom.

 

Peruánsky úrad civilnej obrany oznámil, že nemá žiadne správy o zraneniach ani škodách a naďalej situáciu sleduje. Miestne rozhlasové stanice v juhoamerickej krajine informovali, že otrasy bolo cítiť v niekoľkých mestách v strednej a východnej časti Peru.

 

Moyobamba je metropolou regiónu San Martín a má okolo 42.000 obyvateľov. Oblasť je známa výskytom 3500 druhov orchideí a Moyobamba má preto prezývku Mesto orchideí.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies