Sever Nemecka naďalej ohrozuje povodňová vlna

NETKY.SK • 7 Jún 2013, 08:07 • 2 min
Sever Nemecka naďalej ohrozuje povodňová vlna

BERLÍN - So zničujúcou silou ohrozujú povodne severnú časť Nemecka, napísala dnes agentúra DPA.

slovakia

left justify in out

Spolkové krajiny ako Dolné Sasko a Brandenbursko sa pripravujú na povodňovú vlnu, ktorá už spôsobila veľké škody na východe Nemecka. V Sasku-Anhaltsku prišiel o život muž, ktorý neprežil zrážku s vozidlom prevážajúcim vrecia s pieskom.

"Bude to veľmi tesné," povedal v noci nadnes hovorca ministerstva vnútra spolkovej krajiny Brandenbursko. V meste Mühlberg dnes očakávajú kulmináciu povodňovej vlny na rieke Labe. V skorých ranných hodinách dosahovala výška hladiny vody 9,86 metra. Pri storočnej vode z roku 2002 stúpla Labe na 9,98 metra.

Aj v Sasku-Anhaltsku bola situácia naďalej vážna napriek tomu, že hladina rieky Sála ďalej klesla, informoval krízový štáb. V boji proti vodnému živlu prišiel vo štvrtok vo Wittenbergu o život 74-ročný muž, píše DPA.            

V Sasku dosiahla povodňová vlna na Labe svoj vrchol; v Drážďanoch zostávala voda celé hodiny na úrovni 8,76 metra. V dnešných ranných hodinách bola situácia v meste podľa hovorcu stabilná.

Spolková kacelárka Angela Merkelová vo štvrtok opätovne prisľúbila podporu tým, ktorých povodne zasiahli. Myslím si, že sa možno spoľahnúť na to, že sa urobí všetko, čo je v ľudských silách," povedala na návšteve mesta Bitterfeld, centra chemického priemyslu v Sasku-Anhaltsku, kde hrozilo, že neustále stúpajúca voda z jazera zaplaví centrum mesta.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies