Sever krajiny zasiahli ničivé povodne, zomrelo najmenej 80 ľudí

NETKY.SK • 25 Apríl 2014, 20:59 • 2 min
Sever krajiny zasiahli ničivé povodne, zomrelo najmenej 80 ľudí

KÁBUL - Najmenej 80 ľudí zahynulo pri náhlych záplavách, ku ktorým došlo na severe Afganistanu. Ďalších 120 ľudí je v dôsledku záplav stále nezvestných a prívalová voda zničila stovky obydlí, informovala agentúra DPA.

slovakia

left justify in out

Štyridsať ľudí vrátane žien a detí zahynulo v provincii Džauzdžán. "Zatiaľ sme našli 26 tiel vrátane 15 detí a piatich žien v hlavnom meste provincie Šabarghán," uviedol viceguvernér Rahmán Mahmúdí s tým, že ďalších desať tiel sa po nočných záplavách našlo aj iných okresoch provincie.
     

Najmenej 30 ľudí zahynulo a voda zrovnala so zemou desiatky domov aj v provincii Farjáb a ďalších 17 ľudí prišlo o život v provincii Sare Pol.
     

Vo všetkých troch provinciách zahynuli i stovky hospodárskych zvierat a voda napáchala veľké materiálne škody na domoch a ovocných sadoch.
     

Náhle povodne - podľa miestnych úradov najväčšie za ostatných 30 rokov - pripravili celkovo o strechu nad hlavou viac ako 7000 ľudí.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona