Sever Kalifornie zasiahlo zemetrasenie s magnitúdou 6,9

NETKY.SK • 10 Marec 2014, 07:54 • 2 min
Sever Kalifornie zasiahlo zemetrasenie s magnitúdou 6,9

LOS ANGELES - Zemetrasenie s magnitúdou 6,9 zasiahlo v noci nadnes o 22.18 h miestneho času (dnes o 06.18 h SEČ) sever amerického štátu Kalifornia. Došlo k nemu na otvorenom mori v relatívne malej hĺbke sedem kilometrov, informoval Americký geofyzikálny inštitút (USGS).

slovakia

left justify in out

Epicentrum zemetrasenia ležalo 81 kilometrov západne od mesta Eureka, 77 kilometrov severozápadne od mesta Ferndale a 398 kilometrov severovýchodne od Sacramenta. 


Zatiaľ nie sú hlásené žiadne škody a centrum varovania na Aljaške nevydalo výstrahu pred prívalovou vlnou cunami. Viac ako 300 ľudí nahlásilo prostredníctvom stránky USGS, že cítili záchvevy pôdy, uviedla podľa agentúry AP seizmologička Susan Hooverová.

      

Do 07.00 h SEČ nasledovali v oblasti štyri dotrasy s magitúdami 3,5-4,5. 
      

USGS na svojej stránke varoval, že s 90-percentnou pravdepodobnosťou môže v najbližších siedmich dňoch nastať dotras s magnitúdou 5,0 alebo viac, ktorý môže spôsobiť škody. Pravdepodobnosť zemetrasenia s magnitúdou ako malo to dnešné alebo väčšou je v tomto období podľa USGS päť- až desaťpercentná.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona