Sever Indie postihli monzúnové záplavy, pod vodou sa ocitlo na 200 dedín

NETKY.SK • 18 August 2014, 08:07 • 2 min
Sever Indie postihli monzúnové záplavy, pod vodou sa ocitlo na 200 dedín

NAÍ DILLÍ - Povodne vyvolané silnými monzúnovými dažďami zaplavili na severe Indie takmer 200 dedín, o život pripravili najmenej 21 ľudí a tisíce ich pripravili o strechu nad hlavou, informovali dnes úrady.

slovakia

left justify in out

Meteorológovia predpovedali pokračovanie dažďov a varovali pred ďalšími záplavami v najľudnatejšom indickom štáte Uttarpradéš, ale aj Uttarákhande a v Himalájach. Najnovšie zrážky zavinili zosuvy pôdy a vyvolali záplavy v mnohých častiach Indie i susedného Nepálu, kde od štvrtka podľa najnovšej vládnej bilancie zahynulo najmenej 90 ľudí.
      

Monzúnové dažde, ktoré zvyčajne trvajú od júna do septembra, prišli tento rok v plnej sile až v auguste. Ich pomalý nástup vyvolal obavy z rozsiahleho sucha na indickom subkontinente, ktoré by ohrozilo produkciu cukru. Cukrovú trstinu však teraz ohrozujú záplavy.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies