Sever Indie a Pakistanu sužujú monzúnové dažde a zosuvy, zabili desiatky ľudí

NETKY.SK • 4 September 2014, 13:54 • 2 min
Sever Indie a Pakistanu sužujú monzúnové dažde a zosuvy, zabili desiatky ľudí

ISLAMABAD/ŠRÍNAGAR - Silné monzúnové dažde a zosuvy pôdy sužujú himalájsku oblasť Indie a Pakistanu: iba v pakistanskej provincii Pandžáb pripravili v ostatných dňoch o život najmenej 31 ľudí, informovali dnes úrady, varujúce pred záplavami.

slovakia

left justify in out

Podľa vyjadrenia polície ľudia zahynuli, keď sa v noci v dôsledku dažďa prepadli v troch mestách provincie na niekoľkých domoch strechy.
     

Vojenský hovorca informoval o smrti troch vojakov, ktorých auto zmietol v spornom Kašmíre neďaleko hraníc s Indiou zosuv pôdy. 
     

V indickej časti Kašmíru odniesla rozvodnená rieka autobus, ktorý viezol zo svadby 50 ľudí. Stalo sa to približne 200 kilometrov na severozápad od letného hlavného mesta zväzového štátu Džammú a Kašmír.
     

V regióne uplynulé tri dni intenzívne pršalo a štátne orgány vyhlásili povodňovú pohotovosť. Zosuvy pôdy a zrútenia sa domov spôsobené dažďom zabili najmenej 12 ľudí. Viaceré dediny zaplavila voda.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies