Ševela po víťaznej dráme v Ľubľane: Takéto príbehy napíše len futbal

NETKY.SK • 14 Júl 2016, 07:38 • 2 min
Ševela po víťaznej dráme v Ľubľane: Takéto príbehy napíše len futbal

ĽUBĽANA - V úvode štvorgólová nádielka po vynikajúcom výkone, v závere strach o víťazstvo. Futbalisti AS Trenčín predviedli v prvom dueli 2. predkola Ligy majstrov na pôde Olimpije Ľubľana hru nervov, po ktorej odchádzajú zo Slovinska s cenným triumfom 4:3. Tréner Martin Ševela je s úspešným prvým krokom spokojný, hoci plne si uvedomuje herné nedostatky, ktoré chce s tímom do odvety odstrániť.

slovakia

left justify in out

Slovenský šampión absolútne ovládol úvodnú polhodinu stredajšieho duelu. Olimpiju herne aj gólovo rozobral a po zásahoch Jamesa Lawrencea, Samuela Kalua, Rangela Jangu a Jakuba Holúbeka viedol už 4:0. V závere prvého dejstva však poľavil a dvomi inkasovanými gólmi po vlastných chybách posadil súpera na koňa. Napriek umnej hre v druhom polčase si Trenčania nechali streliť aj tretí gól, no tesný triumf v dramatickom závere napokon udržali. "Mali sme výborný vstup do zápasu. Rešpekt z minulého roka sme odstránili, škoda len, že sme inkasovali góly akurát vtedy, keď bol napríklad Matúš Bero ošetrovaný za čiarou. Máme na čom pracovať, nedostatky, po ktorých sme inkasovali, musíme odstrániť. Na druhej strane skórovali sme až štyrikrát, čo je výborné. Hráči zápas oddreli, bola tam veľká túžba za víťazstvom. Tri góly nás mrzia, ale ideme ďalej," povedal do kamier televízie Dajto kouč AS Martin Ševela.

 

Jeho zverenci mali veľké problémy s hernou koncentráciou na konci oboch polčasov. V závere prvého inkasovali zbytočný druhý gól, pred nadstavením toho druhého aj nešťastný tretí, ktorý sa postaral o riadnu drámu. "Takéto príbehy napíše len futbalový život. Boli tam pozitívne aj negatívne emócie, no potrebujeme s nimi vedieť pracovať. Súper dal šťastný tretí gól, ale domov ideme s víťazstvom. Som rád, že chlapci to dokázali podľa pokynov, ktoré sme si dali," dodal Ševela.

 

Olimpija Ľubľana pôsobila v úvodnej polhodine odovzdaným dojmom. Prispel k tomu aj obrovský gólový uragán AS, ktorý súpera zmietol z ihriska, no vlastnými chybami ho následne postavil na nohy. K opätovnému naštartovaniu sa mu dopomohli aj domáci priaznivci. "Súper ukázal svoju kvalitu. Možno sme ho na začiatku zaskočili, ale gólmi sa naštartoval. Publikum bolo fantastické, je tu krásny štadión, skvelé ozvučenie. Takéto niečo by sme chceli mať aj doma. Súper každopádne ukázal kvalitu a v odvete musíme byť obozretní," uviedol ambiciózny kouč.

 

Úradujúci slovenský šampión prišiel v zápase o Jamesa Lawrencea, ktorý bol v úvodných minútach dirigentom útočných akcií AS. Už v 3. minúte otvoril skóre utešenou strelou spred šestnástky do protiľahlého horného rohu brány, v 39. minúte sa však porúčal z ihriska na nosidlách. "Ešte v utorok si podvrtol členok, do stretnutia išiel so sebazaprením, a to si veľmi cením. Členom mal opuchnutý, paradoxne, práve tou nohou dal gól. Je to tímový hráč a potvrdil to. Ak by vypadol, potrebujeme ďalšieho chlapa, ktorý ho nahradí. Na ihrisko prišiel mladý Jančo. Dostal tak darček zahrať si v Lige majstrov v takomto veľkom zápase," dodal Ševela pre Dajto.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona