Ševela po prehre Trenčína v SP: Nezaslúžili sme si vyhrať

NETKY.SK • 9 Marec 2017, 08:31 • 2 min
Ševela po prehre Trenčína v SP: Nezaslúžili sme si vyhrať

Bratislava - V stredajšom štvrťfinále futbalového Slovenského pohára - Slovnaft Cupu 2016/2017 prehral obhajca AS Trenčín na bratislavských Pasienkoch so Slovanom 1:3 a v súťaži skončil. Prehru úradujúceho držiteľa double zariadili góly Tamása Priskina, Aleksandara Čavriča a Vukana Savičeviča, hosťom nestačil kontaktný gól Rangela Jangu na 1:2.

slovakia

left justify in out

"Belasí" sa v semifinále stretnú s ďalším fortunaligistom MFK Zemplín Michalovce, ktorý si poradil 3:0 s treťoligovým ŠKM Liptovský Hrádok. V druhom semifinále sa stretnú druholigisti MFK Skalica, ktorá senzačne vyradila lídra FL zo Žiliny (3:2), resp. FK Poprad, ktorý v utorok prekvapujúco vyhral v Dunajskej Strede 1:0 gólom Stanislava Šestáka.

 

Na Pasienkoch v repríze vlaňajšieho finále, v ktorom po výsledku 3:1 triumfovali na trnavskom štadióne Trenčania a obhájili trofej zo sezóny 2014/2015, Slovan potvrdil dobrú formu z ligy. V jej jarnej časti vyhral všetky tri zápasy, vrátane domáceho proti Trenčínu v závere februára v dueli 21. kola (4:3). Zverenci srbského trénera Ivana Vukomanoviča viedli po necelej hodine 2:0, keď už v 12. minúte Priskin pekným oblúčikom otvoril skóre a v druhom dejstve sa Čavrič presadil z dorážky. Výber Martina Ševelu síce dostal na dostrel v 65. minúte tiesnený Janga, ale "belasí" odpovedali o štyri minúty podstrelom Savičeviča.

 

"Z našej strany to bol úplne nezvládnutý vstup do stretnutia, povedal by som až takých prvých 30 minút to bolo jalové. Horelo nám to, mali sme problém. Za prvý polčas sme sa dostali len do jednej šance. Potom sme sa dostali do zápasu, podarilo sa nám dať gól, ale nechali sme otvorené okienka za našim chrbtom a pykali sme za kvalitu akú Slovan má. Nezaslúžili sme si vyhrať. Už je to za nami a musíme sa sústrediť na ligu," povedal na tlačovej konferencii tréner hostí Martin Ševela.

 

"Náš jasný cieľ bol dnes postup a sme radi, že sa nám podarilo splniť ho. Veľmi dobre nám vyšiel vstup do stretnutia. Od úvodu sme si vytvárali príležitosti, mali sme aj niekoľko nebezpečných situácii po rohových kopoch. Je výborné, že Tamás Priskin hneď svoju prvú šancu premenil. V takýchto zápasoch so silným súperom je rýchly vedúci gól veľmi dôležitý. Po prestávke sme zvýšili na 2:0, čo už bola veľmi dobrá pozícia na to, aby sme duel dotiahli do víťazného konca. Síce sme inkasovali, ale na tento moment hráči veľmi dobre zareagovali, ukázali správnu mentalitu a opäť odskočili súperovi na rozdiel dvoch gólov. Začíname v našej hre vidieť čoraz viac pozitívnych vecí, na ktorých pracujeme v tréningu. Tešíme sa z víťazstva nad kvalitným súperom i z toho, že sme opäť strelili tri góly. Ďakujeme fanúšikom, ktorí dnes prišli na štadión a povzbudzovali nás. Ideme ďalej, v lige i v pohári sa budeme stále pozerať predovšetkým na seba. Dôležité je, že semifinále sa už hrá na dva zápasy, v ktorých sa dá ovplyvniť viac vecí ako keď je to len o 90 minútach," citoval web Slovana asistenta trénera Pavla Hrnčiarika.

 

Semifinále sa bude už hrať dvojkolovo, prvé zápasy 5. apríla, odvety 11. apríla. Finále 48. ročníka Slovenského pohára Slovnaft Cupu je na programe 1. mája v NTC Poprad.

 

štvrťfinále Slovnaft Cupu 2016/2017

 

Slovan Bratislava - AS Trenčín 3:1 (1:0)

Góly: 12. Priskin, 59. Čavrič, 69. Savičevič - 65. Janga. Rozhodoval: Vlk, ŽK: Vernon - Adekunle, Šulek, Udeh, 925 divákov.

/do semifinále postúpil Slovan Bratislava/

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona