Ševela a Guľa sa zhodujú: Základom úspechu bola skvelá partia

NETKY.SK • 13 Október 2015, 13:57 • 2 min
Ševela a Guľa sa zhodujú: Základom úspechu bola skvelá partia

BRATISLAVA - Mladí a úspešní futbaloví tréneri Martin Ševela a Adrián Guľa ocenili premiérový postup reprezentantov SR na finálový turnaj majstrovstiev Európy do Francúzska ako veľkú vec. Obaja sa zhodli, že za úspechom stojí najmä skvelá partia, ktorú hráči okolo kapitána Martina Škrtela a ofenzívneho lídra Mareka Hamšíka vytvorili v priebehu kvalifikácie.

slovakia

left justify in out

"Postup na kontinentálny šampionát je veľký úspech. Hráči o tom mohli rozhodnúť už skôr, trošku si situáciu skomplikovali, ale napokon to zvládli. Ja sa z toho samozrejme teším a zdieľam nadšenie celej slovenskej verejnosti," povedal pre TASR kouč Ševela, ktorý v uplynulej sezóne domácej súťaže priviedol AS Trenčín k zisku fortunaligového titulu i k celkovému triumfu v Slovenskom pohári. Podľa neho bola v reprezentácii prvoradá partia, ktorú hráči tvorili ako tím: "Samotní hráči počas kvalifikácie hovorili, že sa na zrazy a zápasy tešia. Kouč Kozák dobre rozdelil úlohy v mužstve, medzi hráčmi a trénermi sa vybudovala veľká dôvera, ktorá je dôležitá, ak chcete byť úspešní. Hráči dobre vedeli pretaviť trénerove pokyny na ihrisku. On hráčov nekritizoval, vedel, že by išiel sám proti sebe, keďže za zvolenú zostavu bol vždy zodpovedný. Opakujem, kolotoč dôvery medzi koučom a hráčmi bol kľúčový."

 

Ševela vie, že na prípadný úspech Slovákov na EURO 2016 bude potrebná súhra viacerých faktorov. "Dôležité bude, aby hráči v prvom rade hrávali vo svojich kluboch. Samozrejme, musia byť fit aj po zdravotnej stránke. Tréner Kozák má aj výhodu, že vo výbere hráčov do 21 rokov mu vyrastá viacero sľubných adeptov na prienik do A-mužstva. Dôležitá bude aj forma v čase konania šampionátu. To sa týka najmä lídrov ako Marek Hamšík, ktorý aj v poslednom zápase s Luxemburskom ukázal, že je svetová extratrieda," dodal kouč AS.

 

Jeho náprotivok na žilinskej lavičke Adrián Guľa, ktorý doviedol tím MŠK v predchádzajúcem sezóne k titulu vicemajstrov Fortuna ligy, súhlasil so svojím bývalým kolegom z Trenčína. "Postup na ME je skvelá správa. Mužstvo ukázalo silu kolektívu, vytvorilo fungujúcu partiu. Súdržnosť sa prejavila aj u realizačného tímu. Myslím, že do Francúzska sme sa prebojovali zaslúžene," povedal Guľa pre TASR. Dôležitý bol podľa neho vstup do kvalifikácie: "Chlapci mali výborný začiatok. Podporené to bolo senzačným triumfom nad Španielskom a skvelou výhrou na Ukrajine. Základ úspechu bol aj v tom, že sme mali silný tím a len vtedy môžu vyniknúť osobnosti či individuality."

 

Žilinský lodivod verí, že Slováci sa nestratia ani vo Francúzsku. "Hráči majú už dostatok skúseností na to, aby uspeli aj na takomto náročnom turnaji. Ťažko teraz predpovedať konečné umiestnenie, ale my sa budeme na každý zápas tešiť a veriť tímu, že dokáže uhrať kvalitné výsledky." Guľa nezabudol ani na prácu trénera Kozáka. "Stačí sa len pozrieť, že kde bolo mužstvo predtým a kde je teraz. Konečný výsledok a samotný postup hovoria za všetko. Odviedol vynikajúcu prácu," dodal kouč MŠK.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies