SEVAK chystá na Kysuciach investíciu predbežne za 50 miliónov eur

NETKY.SK • 1 December 2015, 12:08 • 2 min
SEVAK chystá na Kysuciach investíciu predbežne za 50 miliónov eur

BRATISLAVA - Spoločnosť Severoslovenské vodárne a kanalizácie, a.s. (SEVAK) so sídlom v Žiline chce na stredných Kysuciach vybudovať nové vodovody, kanalizáciu a zrekonštruovať čistiareň odpadových vôd.

slovakia

left justify in out

Predpokladaná cena za projektovú činnosť a uskutočnenie prác plánovaných na tri a pol roka je 49,75 mil. eur bez dane z pridanej hodnoty (59,69 mil. eur vrátane dane). Ako vyplýva z vyhlásenej verejnej súťaže, projekt by mal byť financovaný aj z peňazí Európskej únie v rámci nového Operačného programu Kvalita životného prostredia 2014 - 2020.


Súčasťou investície je vybudovanie nových vodovodov v dĺžke 23 kilometrov v meste Krásno nad Kysucou a v obciach Nová Bystrica, Stará Bystrica a Oščadnica, ako aj troch vodojemov, dvoch čerpacích staníc a asi šesťsto vodovodných prípojok. V pláne je aj vybudovanie splaškovej kanalizácie v celkovej dĺžke zhruba 100 km, pätnástich čerpacích staníc a 3 900 zaústení kanalizačných prípojok v dĺžke 23 km v Krásne nad Kysucou, v Novej a Starej Bystrici, Klubine, Zborove nad Bystricou, Oščadnici a Radôstke. Rekonštrukcia a intenzifikácia čistiarne odpadových vôd je plánovaná na zvýšenú kapacitu pre 24 557 obyvateľov.


Lehota na predkladanie ponúk je 17. marca 2016. Predpokladaný čas na uskutočnenie stavebných prác je 1 278 dní, teda tri a pol roka, z toho čas na výstavbu 913 dní a na oznámenie chýb 365 dní. Uchádzači musia preukázať, že za posledné tri hospodárske roky dosiahli celkový obrat minimálne 35 mil. eur. Zároveň mali v uvedenom období zrealizovať aspoň po jednej zákazke na výstavbu alebo rekonštrukciu vodovodov minimálne za 3 mil. eur bez dane, na výstavbu alebo rekonštrukciu kanalizácií minimálne za 20 mil. eur a na výstavbu alebo rekonštrukciu komunálnej čistiarne odpadových vôd minimálne za 8 mil. eur, alebo s projektovou kapacitou pre 20 tisíc obyvateľov.


SEVAK začal aj verejnú súťaž na stavebný dozor pre realizáciu projektu zásobovanie vodou, odkanalizovanie a čistenie odpadových vôd regiónu stredné Kysuce. Odhadované náklady na poskytovanie služby počas tri a trištvrte roka sú 1,1 mil. eur bez dane (1,32 mil. eur s daňou), ponuky treba predkladať do 11. februára 2016.


Spoločnosť Severoslovenské vodárne a kanalizácie, a.s. vznikla v septembri 2006 ako nástupca spoločnosti Severoslovenská vodárenská spoločnosť, a.s. (SVS) Žilina. Spoločnosť má základné imanie 57,313 mil. eur, prevádzkuje vodovody, kanalizácie a čistiarne odpadových vôd v regiónoch Žiliny a Kysúc. Akcionármi spoločnosti sú mestá a obce. Z celkového počtu akcií vlastní stodva miest a obcí zo žilinského a kysuckého regiónu 96,5 % (z toho v regióne Žilina 57,60 % a v regióne Kysuce 38,90 %). Sedem obcí z Oravy a Považia, ktoré zostali akcionármi aj po rozdelení SVS, vlastnia 0,11 % a SEVAK má na účte 3,39 % akcií, ktoré odkúpil od miest a obcí z Oravy, Považia a okolia Ružomberka.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona