Sestry atentátnikov z Bostonu vyjadrili ľútosť nad krviprelievaním

NETKY.SK • 24 Apríl 2013, 09:29 • 2 min
Sestry atentátnikov z Bostonu vyjadrili ľútosť nad krviprelievaním

NEWARK - Sestry dvoch podozrivých atentátnikov v prípade výbuchov počas bostonského maratónu vyjadrili v utorok ľútosť nad týmto násilným činom, ktorý ublížil mnohým ľuďom. Informovala o tom agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Vo vyhlásení prostredníctvom svojich právnych zástupcov Alina a Bela Carnajevové uviedli, že srdcom sú pri obetiach bombového útoku. "Zarmucuje nás pohľad na toľko nevinných ľudí, zranených po takomto bezohľadnom akte. Ako rodina sme úplne zničení pocitom straty a žiaľu, ktorý spôsobil. Nemáme žiadne odpovede, ale očakávame dôkladné vyšetrovanie a dúfame, že sa dozvieme viac," uvádza sa v stanovisku.

Alina žije v byte v New Jersey spolu so svojím manželom a dieťaťom. Podľa starostu mesta tam býva aj jej sestra Bela. Obytný dom zostáva naďalej pod kontrolou policajnej hliadky po tom, čo sestry požiadali o rešpektovanie ich súkromia, píše AP.

Strojcami útokov boli čečenskí bratia Tamerlan a Džochar Carnajevovci. Starší Tamerlan prišiel o život v prestrelke s políciou, mladší Džochar je hospitalizovaný s ťažkými strelnými poraneniami. Vyhlásenie je vôbec prvým vyjadrením zo strany sestier Carnajevových od piatkového zadržania Džochara. V piatok sa Alina krátko vyjadrila na adresu svojich bratov, pričom staršieho opísala ako "milého a láskavého muža".

Federálni agenti z bytu sestier odniesli počítač. Alina im povedala, že so svojimi bratmi nebola v kontakte dlhší čas.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies