Sestru bratov Carnajevovcov zatkli pre vyhrážanie sa bombovým útokom

NETKY.SK • 28 August 2014, 13:32 • 2 min
Sestru bratov Carnajevovcov zatkli pre vyhrážanie sa bombovým útokom

NEW YORK - Sestru obvinených páchateľov vlaňajšieho bombového útoku na Bostonský maratón zatkli v New Yorku za telefonické vyhrážanie sa istej žene podobným činom.

slovakia

left justify in out

Aliana Carnajevová (23), sestra Džochara a Tamerlana Carnajevovcov, čelí obvineniu z obťažovania s priťažujúcimi okolnosťami, oznámila dnes agentúra Reuters s odvolaním sa na vyhlásenie polície.
     

Carnajevovú z mesta North Bergen v štáte New Jersey obvinili z telefonátu nemenovanej žene z newyorského predmestia Harlem, ktorej pri výmene názorov povedala: "Mám ľudí, ktorí si ťa nájdu a vyhodia do vzduchu."
     

Carnajevová sa po tom, ako ju kontaktovali detektívi, sama prihlásila na polícii. Ženu zatkli, neskôr však prepustili, pričom sa očakáva, že v priebehu nasledujúcich dní si ju predvolá súd.
     

Jej bratov obvinili zo zabitia troch ľudí a spôsobenia zranení vyše 260 ďalším osobám po tom, ako 15. apríla 2013 odpálili v cieľovej rovinke Bostonského maratónu po domácky zhotovené nálože.
     

Mladšieho Džochara polícia chytila po masívnej pátracej akcii 24. apríla a obvinila z terorizmu. Momentálne ho čaká súdny proces, ktorý sa začne v novembri. Jeho starší brat Tamerlan zahynul počas prestrelky s políciou štyri dni po atentáte.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona