Sestra Beyoncé Solange po prvý raz dobyla albumový Billboard 200

NETKY.SK • 10 Október 2016, 10:10 • 2 min
Sestra Beyoncé Solange po prvý raz dobyla albumový Billboard 200

LOS ANGELES - Americká speváčka Solange debutuje so svojou treťou štúdiovkou A Seat At The Table (2016) na prvom mieste amerického albumového rebríčka Billboard 200.

slovakia

left justify in out

Pre 30-ročnú mladšiu sestru Beyoncé je to premiérový triumf v tomto rebríčku, keďže jej doterajším maximom bola deviata priečka s predchádzajúcim albumom Sol-Angel And The Hadley St. Dreams (2008).


Z A Seat At The Table sa v prvom týždni v USA predalo 72-tisíc kópií, čo je iba o tisíc viac než z nahrávky 22, A Million (2016) kapely Bon Iver. Solange a jej spomínaná sestra Beyoncé sú len treťou dvojicou súrodencov, ktorým sa obom podarilo dobyť albumový Billboard. Predtým to dokázali aj Michael Jackson a Janet Jackson a rapperi Master P a Silkk The Shocker.


Solange Piaget Knowles debutovala v roku 2003 albumom Solo Star, po ktorom nasledovali spomínané Sol-Angel And The Hadley St. Dreams a A Seat At The Table. Okrem toho má na konte aj EP nahrávku True (2012) a kompiláciu Saint Heron (2013). Spolupracovala tiež s dievčenskou skupinou Destiny's Child, v ktorej pôsobila Beyoncé. Zahrala si v niekoľkých seriáloch či komédii Bravo Girls: Všetko alebo nič (2006).



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies