Šesticu baltimorských policajtov obžalovali ohľadom prípadu Freddie Gray

NETKY.SK • 22 Máj 2015, 06:45 • 2 min
Šesticu baltimorských policajtov obžalovali ohľadom prípadu Freddie Gray

WASHINGTON - Veľká porota formálne obžalovala šesť policajtov z amerického mesta Baltimore z trestných činov viažucich sa k smrti Afroameričana Freddieho Graya, ktorý v apríli zomrel na následky zranení utŕžených pri zatýkaní a odvádzaní do väzby. Informovala o tom dnes agentúra Reuters.

slovakia

left justify in out

Šesticu policajtov, medzi ktorými je jedna žena, postavia pred súd 2. júla, oznámila baltimorská prokuratúra. Veľká porota dospela k tomuto kroku po preštudovaní si dôkazov, ktoré začiatkom mesiaca predložila prokurátorka Marilyn Mosbyová. Najvážnejšiemu obvineniu z vraždy druhého stupňa čelí policajt Caesar Goodson.

 

Prípad vyvolal nepokoje v meste, ako aj pobúrenie americkej verejnosti. Smrť 25-ročného Graya je poslednou zo série podobných incidentov, pri ktorých zomreli rukou belošských policajtov občania tmavej pleti. Udalosti obnažili rasové napätie v USA a zlé vzťahy medzi tamojšou políciou a afroamerickou komunitou.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona