Šesťdňová v Košiciach pozná predbežné štartové pole

NETKY.SK • 11 Marec 2015, 14:17 • 2 min
Šesťdňová v Košiciach pozná predbežné štartové pole

KOŠICE - Organizátori 90. ročníka Medzinárodnej šesťdňovej motocyklovej súťaže ISDE 2015, ktorá sa od 7. do 12. septembra uskutoční v Košiciach a okolí, zverejnili predbežné štartové pole.

slovakia

left justify in out

Jednotlivé motocyklové federácie združené v Medzinárodnej motocyklovej federácii (FIM) mali povinnosť do 15. februára oznámiť svoje nominácie a organizátor svoje právo akceptácie alebo odmietnutia týchto prihlášok uplatnil práve v týchto dňoch. Záujem o košické podujatie bol obrovský a usporiadatelia napokon akceptovali vyšší počet tímov a jazdcov, než sa pôvodne očakávalo. 

 

Na predbežnom zozname figuruje 548 jazdcov z 32 krajín sveta, pričom finálne mená sa verejnosť dozvie šesť týždňov pred konaním podujatia. Vtedy je ďalšie z kôl uzávierok, ktoré už predpokladá i menné nominácie jednotlivých národných federácií. 

 

Najväčšie zastúpenie má usporiadateľská krajina Slovensko, ktoré bude reprezentovať až 49 jazdcov. Nasleduje Švédsko (34), Česko, Fínsko, Francúzsko, Taliansko, USA a Veľká Británia (všetci po 31). Medzi najvzdialenejšie či najexotickejšie krajiny v štartovom poli patrí Austrália, Juhoafrická republika, Venezuela, Čile či Spojené arabské emiráty. 

 

V najprestížnejšej World Trophy sa predstaví 24 národných tímov, o Junior Trophy zabojuje 19 tímov a medzi ženami bude súperiť o Women Trophy 8 tímov. Slovensko plánuje obsadiť všetky tri hlavné súťaže ISDE 2015. Program je doplnený už tradične o súboje klubových družstiev. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona