Šesťdesiatdňová lehota na vymenovanie šéfa GP nebude

NETKY.SK • 6 Február 2013, 07:58 • 2 min
Šesťdesiatdňová lehota na vymenovanie šéfa GP nebude

Šesťdesiatdňová lehota na vymenovanie šéfa GP nebude - Politika Šesťdesiatdňová lehota na vymenovanie zvolených kandidátov do funkcie generálneho prokurátora, sudcu, predsedu a podpredsedu Najvyššieho súdu SR nebude. Parlament totiž odmietol novely ústavy

slovakia

left justify in out

img

Šesťdesiatdňová lehota na vymenovanie zvolených kandidátov do funkcie generálneho prokurátora, sudcu, predsedu a podpredsedu Najvyššieho súdu SR nebude. Parlament totiž odmietol novely ústavy a zákona o prokuratúre, ktoré mali prezidentovi SR lehotu určiť.

Novely Igora Matoviča a Miroslava Kadúca (obaja OĽaNO) počítali s tým, že ak by hlava štátu zvolených kandidátov do 60 dní nevymenovala, po tejto lehote sa považovali za vymenovaných. Poslanci OĽaNO chceli zmenami zabrániť podľa vlastných slov tomu, aby sa mohol prezident v budúcnosti napríklad pri voľbe generálneho prokurátora vykrúcať tak, ako to robí dnes.

"Následkom prijatia predkladanej úpravy bude, že vymenovanie osoby do funkcie generálneho prokurátora, sudcu, predsedu a podpredsedu Najvyššieho súdu Slovenskej republiky nebude môcť podliehať nerelevantnému odďaľovaniu rozhodnutia tak, ako sa javilo napríklad pri osobe navrhnutej na vymenovanie za generálneho prokurátora," vysvetlili opoziční poslanci.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies