Šesťdesiat opozičných poslancov žiada prezidenta, aby s Čižnárom počkal

NETKY.SK • 20 Jún 2013, 10:04 • 2 min
Šesťdesiat opozičných poslancov žiada prezidenta, aby s Čižnárom počkal

BRATISLAVA - Šesťdesiat opozičných poslancov žiada prezidenta SR Ivana Gašparoviča, aby počkal s vymenovaním Jaromíra Čižnára za generálneho prokurátora na rozhodnutie Ústavného súdu SR o sťažnosti Jozefa Čentéša.

slovakia

left justify in out

Ten namieta rozhodnutie hlavy štátu nevymenovať ho za generálneho prokurátora. Predsedníčka poslaneckého klubu SDKÚ-DS Lucia Žitňanská dnes TASR potvrdila, že žiadosť odovzdali v Prezidentskom paláci dnes ráno.

Prezidenta pri vymenovaní generálneho prokurátora neviaže žiadna lehota a na základe rozhodnutia Ústavného súdu SR sa za určitých okolností môže rozhodnúť aj nevymenovať ho. Podľa informácií TASR si však aj prezident uvedomuje potrebu vymenovania nového šéfa Generálnej prokuratúry SR po tom, ako celý proces viac ako dva roky stál. Predchádzajúceho kandidáta na generálneho prokurátora Jozefa Čentéša sa totiž prezident rozhodol nevymenovať vzhľadom na okolnosti jeho voľby a kauzu so skartovaním výpovede Igora Matoviča.

Jaromír Čižnár bol v utorok (18.6.) v tajnej voľbe zvolený za kandidáta na generálneho prokurátora. Od 82 prítomných poslancov NR SR získal 82 hlasov. Na voľbe sa zúčastnili len poslanci vládneho Smeru-SD.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies